Nachrichtenübersicht
Renovatie Prinses Beatrixsluis te Nieuwegein
Renovatie Prinses Beatrixsluis te Nieuwegein

Renovatie Prinses Beatrixsluis te Nieuwegein

22 November 2018

VDL Mast Solutions levert alle masten voor verlichting, camera’s en luidsprekers voor het project “Aanleg 3de kolk en verbreding Lekkanaal Beatrixsluis” te Nieuwegein. Hieronder valt ook de renovatie van kolk 1 en 2.

IMG_2402.jpg

In samenwerking met VDL Industrial Modules en VDL Infra Technologies hebben we ook de levering, plaatsing en montage van alle draagconstructies voor verkeerstekens  langs de sluis verzorgd.

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland. Deze sluis ligt in het Lekkanaal bij Nieuwegein. Jaarlijks passeren ongeveer 50.000 schepen de Beatrixsluis en het Lekkanaal is de belangrijkste rechtstreekse hoofdvaarwegverbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. De nieuwe 3de kolk zorgt ervoor dat het scheepvaartverkeer de Prinses Beatrixsluis ook in de toekomst vlot en veilig kan passeren. De schepen kunnen het sluizencomplex in de toekomst aanzienlijk sneller passeren. Dankzij de grotere, bredere en diepere kolk mogen de steeds groter wordende binnenvaartschepen straks wel door de sluis. Tevens wordt een deel van het Lekkanaal verbreed om ruimte te maken voor extra ligplaatsen.

Daarnaast wordt de tweede oude kolken gerenoveerd en is Sas van Vreeswijk de komende 27 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de Prinses Beatrixsluis.

VDL Mast Solutions werkt in rechtstreekse opdracht van Agidens, een onderaannemer van Sas van Vreeswijk, welke verantwoordelijk is voor de volledige elektrische installatie en besturing van de sluis.

IMG_2377.jpg

Zurück