Nieuws VDL Mast Solutions
VDL Mast Solutions werkt mee aan brandwerende gasflessenbergingen

VDL Mast Solutions werkt mee aan brandwerende gasflessenbergingen

5 november 2020

In samenwerking met Arcelormittal Construction Nederland zijn gecertificeerd brandwerende gasflessenbergingen gerealiseerd voor en met onze partner Air Liquide. Binnen afzienbare tijd zijn de drie internationale partijen erin geslaagd een compleet product te ontwikkelen, produceren en te certificeren, zodat deze modulair en geschikt zijn als vaste en tijdelijke (hijsbaar) oplossing voor de opslag van gasflessen conform de PGS 15.

Kracht door samenwerking

Door de combinatie van engineering, productie en montage van VDL Mast Solutions, de panelen van Arcelormittal Construction Nederland en het vertrouwen van Air Liquide is dit unieke product gerealiseerd. Deze brandwerende gasflessenbergingen verbreden het totaalpakket van Air Liquide, wereldwijd marktleider op het gebied van industriele gassen, technologieën en diensten voor de industrie.

Veiligheid

Door de alsmaar strengere eisen naar veilige opslagsystemen voor gasflessen is tijdens de ontwikkeling extra aandacht geschonken aan veiligheid. Conform de NEN EN 1364-1 dienen de brandwerende gasflessenbergingen 60 minuten brandwerend te zijn, echter is het resultaat van de test uitgekomen op zelfs 90 minuten bestand tegen branddoorslag.

Vertrouwen

Het complete brandwerende gasflessenopslag bevat diverse componenten en kunnen onderverdeeld worden in verschillende compartimenten. Tevens kunnen de gasflessenbergingen voorzien worden van modulaire elementen ten behoeve van de inrichting en bevestigingspunten. “Door samen te werken met partijen als VDL Mast Solutions en Arcelormittal Construction Nederland kunnen we ons assortiment,“turn key” oplossingen en service verder verbreden, waarbij de wensen van de klant en snelheid centraal staan. Dat zorgt voor vertrouwen, zowel voor Air Liquide als voor de klant”, aldus Market Manager Erik van den Broek van Air Liquide.

Terug