Afspanmasten

Afspanmasten worden ingezet voor de bevestiging van tram-, trolleybus-, metro- en treinbovenleidingen. Hierbij moet de mast grote trekkrachten weerstaan om de bovenleiding op zijn plaats te houden. Wij hebben alle faciliteiten in huis om bovenleidingmasten met de gewenste toptrekkracht en naar specifieke eisen te vervaardigen. Naast hun functionaliteit zijn spanmasten gezichtsbepalend in de leefomgeving. VDL Mast Solutions heeft dan ook kijk op de esthetiek van deze masten.

Tailor-made afspanmasten

Bovenleidingprojecten zijn vaak zeer complex en dat vraagt om specialistisch maatwerk. Onze projectleiders zijn daarom zeer bereid mee te denken en oplossingen aan te dragen. Alles wordt in eigen beheer uitgevoerd. Zo berekent en ontwerpt VDL Mast Solutions zelf haar masten. De mast wordt geconstrueerd naar uw specifieke eisen. Dit doen wij volgens de gewenste opgegeven toptrekkracht. Bij mastberekeningen hanteren wij de gangbare Europese normen.

Levering en plaatsing in heel Europa

Met ons uitgebreide wagenpark kunnen we op elke gewenste locatie in Europa afleveren. In zeer korte tijd kunnen wij de masten plaatsen met behulp van buispaalfundatie. Zeer geschikt wanneer overlast voor omwonenden en verkeer tot een minimum beperkt dient te worden en wanneer masten dichtbij gebouwen geplaatst moeten worden.

Lijnverlichting

Afspanmasten worden ook wel ingezet ten behoeve van openbare verlichting. De mast fungeert dan als ophangpunt voor bijvoorbeeld lijnverlichting.

Multifunctionele masten

Veelal kunnen de masten worden uitgevoerd als drager voor meerdere objecten. De mast kan bijvoorbeeld reclameborden, antenne-ophangpunten, bewegwijzering en andere accessoires combineren. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid stimuleert VDL Mast Solutions de inzet van multifunctionele masten.