Geschiedenis

VDL Mast Solutions is gestart in 1947 in het Brabantse Oss met aannemingswerkzaamheden, grondwerken en het installeren van kabelnetwerken. De eerste productie van lichtmasten werd opgericht voor eigen gebruik. In 1966 is de start gemaakt met wat nu de kernactiviteit is van VDL Mast Solutions, namelijk het produceren van mastconstructies.

Vanuit deze start is VDL Mast Solutions gegroeid als toonaangevend producent op het gebied van diverse soorten masten. Om de klant een totaalpakket te kunnen bieden is naast een complete productielijn ook een engineering afdeling ingericht om mastconstructies te berekenen en te tekenen. Tenslotte is een buitendienst samengesteld om naast de engineering en productie ook de montage te kunnen realiseren. Hierdoor kunnen wij alle processen met betrekking tot mastconstructies compleet uitvoeren.

In 1994 is VDL Mast Solutions gestart met het laten certificeren van haar kwaliteitssysteem. Daarmee was VDL Mast Solutions de eerste mastenfabriek met het ISO 9001 certificaat. In 2017 is VDL Mast Solutions onderdeel geworden van de VDL Groep.

In de afgelopen decennia is VDL Mast Solutions uitgegroeid tot een volwaardige mastenfabrikant met een diversiteit aan activiteiten onder één dak. De combinatie van activiteiten met daarnaast de mogelijkheden voor engineering en montage, maakt dat VDL Mast Solutions een zeer waardevolle partner is voor het realiseren van uw wensen.